<div>ÄNTLIGEN är jag frisk! Imorgon ska jag jobba!!! Jublar alltså över att jag imorgon ska kliva upp vid fem och åka fyra mil i kolmörker, det är lite sjukt faktiskt. </div> <div> </div> <div>Ett säkert tecken på att jag är frisk? Jag har lagat mat! Var så peppad på att fixa middag när Olle kom hem från jobbet att jag började redan klockan ett.............. </div> <div> </div> <div>Hur som helst, hade som målbild att laga dessa biffar när jag blev frisk och det gjorde jag! Låt mig berätta om dem och de såser jag valde att göra till. Vi tar det från början!</div> <div> </div> <div> <div> </div> <div> Det är oerhört viktigt att inte vara hungrig när man lagar mat, då tappar man tålamodet. Detta gäller iofs allt. SÅ, jag började med en Lion. Lion är så otroligt gott men tyvärr inte så populärt(?), eftersom de oftast känns rätt gamla, som om de alltid får ligga länge på hyllan och bli lite hårda. Det gör inget, de är ändå goda!</div> <div> </div> <div>I alla fall, för att göra biffarna behövs följande:</div> <div> </div> <div> <ul> <li>200g. (en bit) halloumi</li> <li>4 stora morötter</li> <li>en halv lime (tyvärr svårt att köpa halva)</li> <li>3 ägg</li> <li>1.5 dl. ströbröd</li> <li>1 dl. finhackad persilja</li> <li>2 msk mild ajvar relish</li> <li>salt och peppar</li> </ul> <div>Riv morötter och halloumi fint. Blanda med ägg, ströbröd och ajvar. Låt smeten stå och svälla 10 minuter. Blanda sedan i persilja, pressad lime samt salt'n'pepa. Gör 12 biffar, lägg ut på en plåt och skjuts in i ugnen på 250 grader i typ 20 minuter, eller lite mindre beroende på ugn. De ska se ut så här när de är klara:</div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Om man vill kan man, likt mig, göra såserna innan. Till dem behöver du:</div> <div> </div> <div>Honungstzatziki:</div> <div> </div> <div> <ul> <li>2 dl fet yoghurt</li> <li>en halv riven gurka</li> <li>flytande honung efter smak</li> <li>salt</li> </ul> <div>Blanda allt men var noga med att låta gurkan rinna av först. HERREGUD så mycket vätska det är i dem, nästan så att jag börjar tro att de är gjorda av vatten?</div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Andra såsen jag gjorde var en senapskräm. Till den behövs:</div> <div> </div> <div> <ul> <li>2 dl créme fraiche</li> <li>2-3 tsk dijonsenap</li> <li>1 tsk flytande honung</li> <li>salt</li> </ul> <div>Blanda allt, KLART!</div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Till allt kokade vi Jasminris och avnjöt måltiden med julmusik och tända ljus. Så ypperligt, så gott och framför allt MÄTTANDE! </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Det var allt från Elisabeths kök för denna gång, hoppas min energi får stanna här en stund och ge mig kraft att laga mer mat i framtiden som inte är yoghurt och müsli.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> </div> <div> </div> </div> </div> </div> </div> <div> </div> </div> </div> </div>