Visst är det knäppt att man (i alla fall jag) alltid blir sugen på svamp och mustiga soppor när det är höst? Idag hade vi i vanlig ordning noll procents inspiration inför middagen och jag hade ett recept i bakhuvudet som jag hade varit sugen på ett bra tag. Att jag sen hittade en massa torkade kantareller i skafferiet gjorde ju beslutet ännu enklare! Min styvpappa och hans coola kvinna brukar ge oss kantareller på hösten, ofta i fin förpackning: För denna superenkla och billiga rätt krävs (typ 4 portioner): Tagliatelle Kantareller efter tycke och smak 3 vitlöksklyftor 1 gul lök en halv kruka persilja 2.5 dl. grädde en påse babyspenat riven parmesan (VAD ANNARS?!) peppar och salt, gärna havssalt att strö över innan du äter också! Koka pasta. Finhacka vitlök och gul lök. Har du torkade kantareller, blöt upp dem (jag kokade upp dem i vatten och lät dem stå typ 30 minuter). Fräs allt i smör. Häll i grädde, koka upp. Rör i hackad persilja och babyspenat, salta och peppra. Om du vill ha lite mer vätska, använd vattnet du kokat kantarellerna i! Häll ner kantarellsåsen i pastan. Sleva upp, strö över parmesan och havssalt. Häll upp ett glas vin eller annan god dryck. NJUT! Sitter med vinglas nummer två och myser här på bloggen nu och känner mig så jävla nöjd över beslutet att flytta. Tack för alla era kommentarer och att ni följde mig hem. Det betyder så mycket!