Hujedamig vänner, vad dagarna bara rinner förbi, inte sant? Vardagen som ju ska fungera tar SÅN JÄKLA TID! Inskolning, klädmärkning, ombyten, tvättning och så on top of that - laga middag?!? Och även - komma på middag att laga?!?! De senaste dagarna har vi valt att laga ett säkert kort, nämligen pasta! Däremot har vi faktiskt varit lite crazy och lagat två helt nya recept som är ganska olika varandra och jag tänkte tipsa er om dem så klart! Let's go! 1. Saffranspasta med massa gott 4 portioner Du behöver: pasta i valfritt utförande och mängd 2 fänkålsstånd, fint skivade (hade aldrig handskats med dessa prylar tidigare och skivade fint på bästa möjliga vis) 1 purjolök, fint skivad 2 vitlöksklyftor, finhackade 2 msk. olivolja 1 paket saffran 1 apelsin, rivet skal samt saft 2 dl grädde svartpeppar rostade pinjenötter parmesanost Gör så här: Koka pastan. Fräs fänkål, purjolök, vitlök i olivolja tills det mjuknar. Rör ner saffran, apelsin, grädde, salt och peppar. Puttra ett tag och blanda sedan i den färdiga pastan. Servera med rostade pinjenötter och riven parmesan. Klart! 2. Pasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor 4 portioner Du behöver: Pasta 250 gram frysta gröna ärtor 2 dl. vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 vitlöksklyftor (OBS! Helst inga stora klyftor om du ej vill ha VÄLDIGT stark smak av vitlök...) 25 gram sötmandel 0.5 dl. olivolja 1 dl. parmesanost flingsalt svartpeppar 100 gram fetaost pumpakärnor Gör så här: Koka upp 2 dl. vatten och smula i buljongtärning. Lägg i de frysta ärtorna och dra av från värmen. Låt stå en stund under lock. Mixa 1 dl. av buljongen med ärtor, vitlök och mandel. Häll i oljan och mixa lite till. Rör ner osten och späd med lite mer buljong om den känns för tjock. Smaka av med salt och peppar. Rosta pumpakärnorna. Tillaga pastan och servera tillsammans med ärtpeston, smulad fetaost och toppa med rostade pumpakärnor. Smaklig måltid!