För att göra fyra portioner av denna smarriga måltid behöver du: Blomkål (ungefär 700 gram eller efter tycke och storlek på kastrull) 1 gul lök 2 tärningar grönsaksbuljong 2 lagerblad 1-2 dl grädde Salt Vitpeppar Skalade räkor (vi glömde köpa det och det var supergott ändå) Baguette eller formfranskor till krutonger Olivolja Flingsalt Hacka/dela blomkålen och skär löken. Lägg det i en kastrull, häll på en liter vatten, smula ner buljongen och lägg i lagerbladen. Koka tills blomkålen mjuknat (10-15 minuter), plocka bort lagerbladen och mixa. När den känns rätt slät, häll i grädde, krydda och låt det koka upp igen. KLART! För att göra krutonger använde jag fyra skivor formfranska, delade dem i små tärningar som jag la i en plåt. Sedan ringlade jag lite olja över, saltade med flingsalt och placerade i ugnen (175 grader) rätt högt upp. Rörde om efter fem minuter och ytterligare fem minuter senare tog jag ut dem och då var de rostade och fina. Häll upp soppan i en skål, toppa med krutonger (och räkor om du kommer ihåg att köpa) och njut!