Jag har ju skrivit om vegetarisk lasagne här på bloggen en mängd gånger och även nämnt om en variant med plattor av zucchini. I söndags gjorde jag den igen och nu tänkte jag berätta hur jag bär mig åt för att göra den! Du behöver (allt är på en höft): 2 stycken zucchinis en stor förpackning Keso 4-6 morötter 2 förpackningar krossade tomater med eller utan smaksättning en förpackning frusen hackad spenat någon sorts variant av bechamelsås (går göra egen eller köpa färdig) kryddor (salt, peppar, oregano, alla kryddor du gillar) vitlök riven ost, kanske också lite parmesan Börja med att skiva zucchini med hjälp av en osthyvel. Är relativt ny på zucchini-fronten och tror att det är hugget som stucket om man äter skalet eller ej men jag har tagit bort det. Hyvla den från alla håll, undvik att hyvla nära mitten, då den innehåller så mycket vätska, det kan innebära att hela lasagnen blir extra vattning. Det räcker med en zucchini men jag vill gärna ha få men rejäla lager så att det blir mer matigt. I söndags gjorde jag följande för att förbereda resten av ingredienserna: Blanda de två förpackningarna krossade tomater i en skål. Pressa ner en vitlöksklyfta, samt alla de kryddor du kan tänka dig. Gärna färska men det funkar så klart med andra också. Jag använde en pastagrädde med ostsmak i stället som bechamelsås. I den rev jag ner parmesan och kryddade också med salt, peppar och oregano. Tina spenaten! Detta kan du göra redan på förmiddagen och låta den ligga i en finmaskig sil och rinna av då den också bidrar till att lasagnen blir vattnig. Riv morötterna grovt. SÅ! Då börjar vi! Hälften av tomatröran, hälften av morötterna, hälften av keson och hälften av spenaten i formen! Sen ett lager zucchini över. I med resten av ingredienserna och lägg på ännu ett lager zucchini. Häll över pasta-/bechamelsåsen och strö över ost. In i ugnen i 225 grader, i 25-35 minuter. Zucchinin behöver en stund för att mjukna! Älskar för övrigt ugnsmat då man hinner städa undan när den gräddas, samt att man också kan plocka fram gungan och testa den för första gången i vår: Till slut är den är klar! Smaklig måltid! Denna maträtt går ju freestyla i all oändlighet, lägga till och ta bort saker. Ibland har jag i massa fetaost eller nötter och det går självklart ha i massa annat gott! Kryddor är ju helt frivilligt och väldigt viktigt att freestyla även här. Eftersom det mesta är grönsaker är det också en väldigt billig och fräsch grej att stoppa i sig! Särskilt om det är mycket ost, ost är ju lösningen på allt!