Igår fick vi en leverans av färsk sallad och grönkål från min brors tjej och jag blev så till mig att jag genast bestämde att det var dags att göra något gott. Gott = pasta! Du behöver (4 portioner eller 2, beroende på hur mycket du äter): 2 schalottenlökar olivolja 3 dl grädde 1 vitlöksklyfta grönkål parmesan rostade pinjenötter citron salt & peppar pasta Gör så här: Skala och finhacka löken. Ta loss bladen på grönkålen från stjälken och grovhacka dem. Fräs löken i olivolja och tillsätt sedan grönkål och fräs några minuter till. Koka valfri pasta under tiden. Häll i vispgrädde i stekpannan och koka ihop. När pastan är klar, häll den i en skål och blanda ner såsen från stekpannan. Tillsätt riven parmesan (MYCKET!), pinjenötter, citronskal och citronsaft. Rör ihop och krydda med salt och peppar, garnera med mer parmesan och pinjenötter - klart! Förresten, visst är våra nya tallrikar underbara? Köpte fyra stycken på Indiska i helgen och har nu tänkt börja byta ut allt vårt porslin. De är så tunga och rejäla jämfört med våra repiga från Ikea, som nu fått flytta ut. Vi köpte dem i fyra olika färger, ni hittar dem HÄR (adlink)