Idag har jag bakat! Jag tänkte fylla frysen med något gott bröd och gillar egentligen att göra mer fiberrika varianter men nu när Åke också börjat äta lite mer av det vi äter, tänkte jag: why not tekakor?! Det är enkelt och det går fort! Jag tänkte dela med mig av receptet jag brukar använda. Idag gjorde jag dubbel sats, lika bra att ösa på tänker jag. Du behöver (för ungefär 15 stycken): 100 gram smör 5 dl mjölk 1 paket jäst 2 matskedar sirap 1 tesked salt (tog lite mindre pga Åke) 10-12 deciliter vetemjöl special GÖR SÅ HÄR: Jag älskar att göra i ordning allt först, måtta upp mjöl, skära upp smör och hälla upp mjölk i tillbringare. Dels känns det som att jag är med på tv och dels är det så mycket lättare! Smält smör och häll sedan ned mjölken. Värm blandningen till kroppstemperatur och häll den över jästen, som du smulat i en bunke. Häll först på lite av vätskan och när jästen löst upp sig ordentligt, häll på resten. I med sirap och salt och sen börjar du hälla på mjöl, lite åt gången. Baka ihop till en deg, knåda ungefär fem minuter. Jag äger ingen bakmaskin så jag knådar för hand. Låt sedan jäsa ungefär en kvart. Dela upp degen i femton lika stora bollar, platta till och gör hål med gaffel eller annat redskap. Låt jäsa igen tio minuter. In i ugnen på 250 grader i 5-6 minuter. KLART! Bild på världens sötaste tiggare med lite mjöl i ansiktet: Bild på testperson som godkände bröden: