Fick en kommentar från Linnea igår där hon frågade om tips på efterrätt. Kom då på att jag fick den frågan även på mitt förra recept-inlägg och helt glömde bort det (förlåt!)! Men när det kommer till efterrätter är jag rätt begränsad, eftersom jag nästan alltid gör samma vinnande läckerhet - Det Vita Guldet. Jag fick detta recept av min vän Linda för några år sedan och tillsammans döpte vi rätten. Det smakar nämligen guld och är gjort av vit choklad. Plus att det ser och smakar lyxigt men är SÅ enkelt! För 4 portioner behöver du: 200 gram Vit Blockchoklad 2 dl Créme fraiche (den feta versionen) 1 lime Färska eller frysta bär - alla passar lika bra! Gör så här: Gör detta före du börjar med middagen, den behöver minst en timme i kylskåpet! Smält chokladen i vattenbad (alltså koka vatten och ha chokladen i en behållare i vattnet). Jag har faktiskt många gånger smält den direkt i en kastrull på låg värme, går också finfint så länge man vaktar den som en hök! Bränd choklad = ej ulitmat. När chokladen smält, blanda i Créme Fraiche, och rör ihop till en slät smet, fortfarande i vattenbad/kastrull. Det blir lätt klumpigt om det inte får värmas upp först. Pressa ner lite lime och addera rivet limeskal (även här efter tycke och smak, brukar klämma i max en halv lime och halva limens skal). Lägg den härliga krämen i serveringsskålarna och ställ i kylen (brukar lägga plast över för att undvika att de tar smak av något). De kan gott stå där en timme minst men gärna längre! Så här kan det se ut när krämen är klar och har stått i kylen (här var det massproduktion inför min första me&i-kväll): Efter de stått i kylen har Det Vita Guldet stelnat och blivit till en sorts mousse. Till servering kan man antingen ha bär i olika skålar som gästerna får lägga på själv, eller så lägger man på innan. Det är bra att ha lite extra bär ändå, för det är supergott till chokladsmaken! Så här såg det ut när min styvsyster (som även hon blivit frälst av Det Vita Guldet) bjöd på sin variant av den på Valborgs, i en stor kopp: Ät och NJUT! Den är rätt mastig, så fastän det kan kännas lite, kommer det att bli alldeles lagom dos. Bon appetit!