Många av er verkar ju gilla recept här på bloggen, så nu tänkte jag tipsa om ett! Hurra! Receptet är absolut inte mitt personliga utan jag har hittat det i en SÅ härlig bok, nämligen Lindas Matbröd. Jag vill baka ALLT i den och har tänkt att innan bebisen kommer ska jag ha arbetat mig igenom alla recept. Boken är en ypperlig julklapp till någon du gillar eller en gåva till dig själv, på riktigt! Gillar du att baka lite kommer du att älska den! Boken hittar du bland annat HÄR (adlink) och den kostar endast 148:-! Nu till receptet! Klassiska tekakor (ca 30 stycken) Du behöver: 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 75 gram smör, rumsvarmt 2 tsk. salt ½ dl. ljus sirap 7 dl rågsikt ca. 7 dl vetemjöl Gör så här: Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den några minuter. Låt degen jäsa under bakduk ca. 45 minuter. Mjöla degen och kavla ut den, ca 1½ cm tunn/tjock. Stansa ut runda kakor i degen, ca 10 cm i diameter. Använd en kakform, glas eller rund matburk t.ex.! Gissa vilken som gjorts utan kakform! :) Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper, nagga med gaffel och låt dem jäsa under bakduk 20-30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i 7-9 minuter (för mig räckte det med 5-6, SÅ olika på ugnar, så håll koll på färgen!). Låt dem svalna på ett galler under bakduk. Klart! Tycker att en frys med bröd är lite av en lyx och det är så fnissigt tillfredsställande att Åke verkar älska dem mer än annat bröd (kanske önsketänkande men whatever). Lycka till och smaklig måltid!